U bent van plan om een jazzband te boeken voor uw receptie, evenement of bruiloft in Amsterdam? In dit stukje meer informatie en punten om te overwegen voor het inhuren van een jazzband in Amsterdam. Lees snel verder!

locaties Amsterdam

Amsterdam heeft prachtige sfeervolle locaties, van ouderwets Amsterdamse statuur tot modern en alles daar tussen in. Een paar prachtige trouwlocaties zijn naar onze mening: de Hortus Botanicus, het Grachtenhuis, Dining 27, Roberto’s (Hilton Amsterdam) en Blijburg. Voor grote events is het Scheepvaartmuseum prachtig, evenals de Kromhouthal.
Een van de belangrijke punten om bij stil te staan is de bereikbaarheid van de door u gewenste locatie. Amsterdam heeft locaties die heel lastig te bereiken zijn voor zowel de jazzband als uw gasten!

mobiele jazzband Amsterdam

Op sommige locaties is versterkte muziek niet toegestaan (bijvoorbeeld de Hortus Botanicus). Gelukkig hebben wij ook volledig akoestische jazzbands. Deze kunnen zonder versterking spelen. Daarnaast kunnen ze ook snel verplaatsen en dus op verschillende plekken spelen. Daarnaast scheelt het een hoop ruimte en geen gesleep met een hoop spullen tussen de gasten door. Een van de jazzbands die zo kan spelen is het Sunshine Jazztrio, zie hieronder!

de beste jazzprofessionals!

123jazztrio werkt met een vast netwerk van de beste jazzprofessionals van Nederland. Dit zijn niet alleen professionele musici, maar ook mensen met oog voor detail en sfeer. Zo stellen we ons altijd dienstbaar op naar sfeer en gasten en weten we de juiste sfeer neer te zetten met muziek. De musici spelen uiteraard in pak of mooi gekleed. Specifieke wensen zijn altijd bespreekbaar!

jazzband ervaring Amsterdam

123jazztrio werkt door heel Nederland en België. Een groot deel van onze boekingen, zo’n 40% is in Amsterdam. We kennen dan ook de meeste locaties goed. Dat is erg handig in geval van bijvoorbeeld een beurs in de RAI. We kennen de weg en werken er altijd met veel plezier.

Tijdens Master of LXRY in de RAI

wie zijn wij?

123jazztrio.nl is de specialist in Nederland en België voor het verzorgen van sfeervolle achtergrondmuziek door kleine bezettingen. Wij staan voor persoonlijk maatwerk en hoge kwaliteit muziek. We vinden het erg belangrijk dat naast goede muziek, ook de communicatie vooraf en ter plekke goed verloopt. Wij stellen graag alles in het werk om de door uw gewenste muziek en uitstraling te realiseren. Uiteraard werken we alleen met ervaren en professionele musici die we persoonlijk hebben geselecteerd uit ons netwerk.

kijk op joostzoeteman.nl voor meer bands in Amsterdam met in verschillende stijlen!

Bent u van plan om een jazzband te boeken voor uw gelegenheid in België ? U bent bij ons aan het juiste adres. Lees in dit artikel tips en overwegingen om rekening te houden bij uw zoektocht naar de leukste jazzband. 123jazztrio werkt inmiddels net zo vaan in België als in Nederland. En met plezier! Eerder verzorgden wij al muziek voor onder andere: Matexpo (Kortrijk), Kring Groot Antwerpen, Casino Oostende, Concert Nobles Brussel, Centrale Gent, Maison de la Culture Namur, en vele particuliere gelegenheden door heel België. Ons werkgebied beslaat alle gewesten: Brussels gewest, Vlaams gewest en Waals gewest. Neemt u vrijblijvend contact op voor al uw vragen, beschikbaarheid, en een prijsopgave op maat.

jazzband België
Gypsy Three in actie tijdens event!

jazzprofessionals met oog voor sfeer en publiek

Wij werken met de beste jazzprofessionals die oog hebben voor sfeer en publiek. We krijgen vaak de vraag “vinden jullie het niet vervelend om achtergrondmuziek te spelen?” Nee, dat vinden we helemaal niet erg! Bij ons staat de muziek in dienst van de gelegenheid. Bij een concert staan onze musici graag op het podium, Bij een event of bruiloft is ons doel om de muziek sfeerverhogend te laten werken, en niet overheersend te zijn. De jazzband speelt tenslotte voor uw bruiloft, diner of evenement!
De musici zorgen altijd voor een verzorgde uitstraling en zijn op tijd aanwezig zodat de spullen klaar staan als uw gasten arriveren (in de regel een uur voor aanvang)

jazzband PIEN in België

jazzband België bruiloft

Ook wanneer u op zoek bent naar een jazzband voor uw bruiloft in België bent u bij ons goed. We verzorgen muziek voor uw trouwfeest of receptie, en eventueel tijdens het diner. Ook is het mogelijk muziek op maat t verzorgen voor uw bruiloftsceremonie. Neem vrijblijvend contact op over de mogelijkheden.
Enkele bands kunnen ook akoestisch of lichtversterkt spelen. Zo kunnen ze een of meerdere keren van plek wisselen. Handig voor een bruiloft buiten of een locatie met meerdere ruimtes. Vragen? We staan u graag te woord!

ook op zoek naar andere muziek, kijk dan eens op Joost Zoeteman Artiestenbureau

Een jazztrio op uw bruiloft is een bijzondere en unieke sfeermaker. Maar hoe maakt u de beste keus? Hier een paar punten om te overwegen zodat u zeker bent dat u het juiste jazztrio boekt. Vragen? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

jazztrio bruiloft

jazztrio op ceremonie & receptie bruiloft

Een jazztrio verzorgt vaak de muzikale omlijsting van de bruiloftsreceptie. Dit omdat de muziek uitstekend geschikt is als relaxte en feestelijke achtergrondmuziek waarbij uw gasten wel met elkaar in gesprek kunnen blijven. Ook kan de band muziek op maat verzorgen tijdens de trouwceremonie. Bijvoorbeeld bij binnenkomst, een speciaal stuk voor de het bruidspaar en tijdens het tekenen. Er is veel mogelijk! Neem hiervoor vrijblijvend contact op.

jazztrio uitbreiden voor feest

Wilt u dat tijdens het feest ook gedanst kan worden. Dat is zeker mogelijk. We verzorgen geen top 40 coverbands, laten we daar duidelijk over zijn! Maar.. een band als PIEN kan wel mellow versies van bekende nummers brengen waarop uw gasten kunnen swingen. U kunt dan denken aan muziek van Amy Winhouse, Caro Emerald en Stevie Wonder. Voor dansbare muziek breiden we de band meestal uit tot tot een kwartet. Neem ook hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

PIEN in actie

mobiel & akoestisch

Een jazztrio akoestisch laten spelen op uw bruiloft is ook een mogelijkheid om te overwegen. Een akoestisch (onversterkt) jazztrio kan zich snel verplaatsen en dus op verschillende plekken spelen. Ideaal voor als u bijvoorbeeld uw gasten muzikaal wilt ontvangen. Of op een locatie met verschillende ruimtes. Ook voor buiten is dit zeer praktisch. Check wel altijd in hoeverre het haalbaar is. Muziek op de achtergrond moet nog wel hoorbaar zijn uiteraard!

Meer nog dan een instrumentale jazz band boeken is een jazz zangeres voor uw bruiloft, receptie of feest een kwestie van persoonlijke smaak. Zangeressen (en ook zangers natuurlijk) zijn er in allerlei klank kleuren. Welke past het best bij uw evenement, bruiloft of receptie? Hier een paar overwegingen die u kunt meenemen voordat u een knoop doorhakt.

wat is de gelegenheid en gewenste sfeer?

Feestelijke swingende jazz met virtuoze (scat)solo’s is prachtig maar minder geschikt voor bijvoorbeeld een zakelijke receptie of een diner waarbij uw gasten rustig met elkaar willen praten. In dat geval mag het wat meer ingetogen met een bescheiden volume. Zang moet in de regel wel versterkt worden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een contrabas of saxofoon is een stem niet geschikt om langere tijd akoestisch te zingen.

Geschikte bezetting jazz zangeres

Wij werken vaak met jazz trio bezettingen omdat deze goed werken als muzikale omlijsting, en eventueel een feestelijk karakter kunnen meegeven. Als u graag wilt dat er ook gedanst kan worden is het een aanrader om er een drummer bij te boeken. Neemt u voor al uw vragen vrijblijvend contact op!De laatste jaren zien we een duidelijke trend, kleine bezettingen genieten steeds vaker de voorkeur boven grotere bands. Naast de lagere kosten zijn er veel voordelen bij het boeken van een kleine bezetting. Geen gesleep met grote muziekinstallaties, en een band die veel ruimte en voorzieningen nodig heeft. Zeker als het gaat om het verzorgen van achtergrondmuziek tijdens een zakelijk evenement of (trouw) receptie is een jazz duo contrabas gitaar een uitstekende keuze waarmee u alle kanten op kan.

jazz duo contrabas gitaar

Jazz duo bezettingen zijn er in diverse samenstellingen. Toch is er een die er wat ons betreft uitspringt: contrabas en gitaar. Deze bezetting bestaat samen uit tien snaren heeft de ideale klankkleur voor het verzorgen van sfeervolle en relaxte achtergrondmuziek. Door de contrabas is er een stevig en dragend fundament waardoor de muziek ook swingend kan zijn. Gitaar is ook een akkoord instrument en bied daarom meer en andere mogelijkheden. Een gitaar kan zowel melodie, harmonie en ritme tegelijk spelen. Dat wil zeggen dat er veel verschillende klankkleuren en sferen mogelijk zijn. Contrabas en gitaar jazz duo zou je best kunnen omschrijven als een miniband waar alle ingrediënten in zitten om tot een smaakvol gerecht te komen.

mobiel duo

Een ander voordeel is dat een jazz duo bezetting zich makkelijk en snel kan verplaatsen. Ideaal wanneer u de muziek op verschillende plekken wilt laten spelen. Zo verzorgen we vaak muziek tijdens de inloop bij de entree, en vervolgen we het spelen op een andere plek. Het is overigens wel aan te raden om dit van tevoren aan te geven zodat we hiermee rekening kunnen houden.

buiten spelen? Geen probleem!

In deze periode starten ook weer de vele buiten evenementen en bruiloften in de open lucht. Ook hiervoor is jazz duo bezetting uitstekend geschikt. Daarnaast is het fijn te weten dat wanneer het toch gaat regenen de band snel ingepakt is en naar een binnen locatie kan begeven. Je weet het tenslotte nooit in Nederland en België!

trio PIEN

U overweegt akoestische band boeken te boeken voor uw bruiloft of evenement? Goed plan! Maar er zijn een paar punten om even bij stil te staan voordat u de knoop doorhakt. Hier alles op een rij!

voordelen akoestische band boeken

Er zitten veel voordelen aan als een band niet versterkt speelt. Het scheelt aanzienlijk in de spullen die ze meenemen. daar door zijn ze de musici vaak mobiel en kunnen ze eventueel op verschillende plekken spelen. Ook erg handig als het gaat om een buiten evenement. Mocht het weer omslaan kan de band snel verplaatsen. Daarnaast hebben sommige trouwlocaties zelfs de eis dat de muziek akoestisch gespeeld wordt. Ga dit altijd even na.

akoestische te zacht?

Bedenk van tevoren goed wat de bedoeling is van de muziek. Een akoestisch trio bij een groep van 150 mensen zal slecht te horen zijn. Vooral gitaar en zang dragen akoestisch niet ver. Vaak nemen zij dan ook wel een klein versterkertje mee ter grote van een een kleine koffer. Bespreek daarom met de musici wat hun speelsituatie is zodat zij in overleg met u een goede inschatting kunnen maken van wat nodig is.

akoestisch duo of trio voor uw huwelijk: ceremonie en receptie

Een akoestisch duo of trio laten optreden tijdens uw huwelijks ceremonie is een bijzondere en intieme sfeermaker. Bij inloop en tijdens het tekenen, en eventueel een persoonlijk verzoeknummer. Allemaal leuke mogelijkheden die een aanwinst kunnen betekenen voor een bijzondere en geslaagde huwelijksdag. Ook kunt u de het duo of trio laten optreden na de ceremonie, tijdens de receptie! Een veelgeboekt trio hiervoor is PIEN. trio.

jazz band PIEN

Op zoek naar een jazz band in België om te boeken voor een bijzondere gelegenheid? 123Jazztrio.nl is jazz specialist in België en Nederland en verzorgt de leukste jazz bands voor al uw gelegenheden. Een zakelijk evenement, muziek bij een huwelijksreceptie of een diner.. allemaal gelegenheden waar we vaak spelen.
We werken met jazz professionals die zeer ervaren zijn en zich dienstbaar inzetten naar sfeer en gasten. Neem vrijblijvend contact op de mogelijkheden door te spreken?
jazz band boeken België

Referenties en werkgebied jazz band boeken België

Eerder verzorgden wij al muziek voor onder andere: Kring Groot Antwerpen, Casino Oostende, Concert Nobles Brussel, Centrale Gent, Maison de la Culture Namen en vele particuliere gelegenheden door heel België. Ons werkgebied beslaat alle gewesten: Brussels gewest, Vlaams gewest en Waals gewest. Neemt u vrijblijvend contact op voor al uw vragen, beschikbaarheid, en een prijsopgave op maat.

achtergrondmuziek? Ja, dat spelen we graag!

Heel vaak krijgen we de vraag of we het niet ondankbaar vinden voor een publiek te spelen dat er doorheen praat. Ons antwoord: nee, helemaal niet! De muziek en musici staat in dienst van de gelegenheid. Een receptie, diner of event is geen concert. Dat begrijpen we heel goed, en we spelen met net zoveel overtuiging sfeervolle achtergrondmuziek als en een concert!

verschillende gelegenheden voor jazz trio boeken

123jazztrio.nl verzorgt muziek vaak muzikale omlijsting voor huwelijksrecepties en trouwfeesten. Ook verzorgen we veel jazz trio zakelijke evenementen. Bijvoorbeeld achtergrondmuziek voor een borrel, receptie of diner. Locaties waar we vaak werken zijn onder andere: Hortus Botanicus, Tropenmuseum, Artis, RAI, Holland Casino, Mercure Hotel, Grachtenhuis.

Neemt u vrijblijvend contact op vooral al uw vragen. Wij helpen u graag om het ideale jazz trio te boeken.

wie zijn wij?

123jazztrio.nl is de specialist in Nederland en België voor het verzorgen van sfeervolle achtergrondmuziek door kleine bezettingen. Wij staan voor persoonlijk maatwerk en hoge kwaliteit muziek. We vinden het erg belangrijk dat naast goede muziek, ook de communicatie vooraf en ter plekke goed verloopt. Wij stellen graag alles in het werk om de door uw gewenste muziek en uitstraling te realiseren. Uiteraard werken we alleen met ervaren en professionele musici die we persoonlijk hebben geselecteerd uit ons netwerk.

U bent uw bruiloft aan het plannen en overweegt om dit eventueel buiten doen. Dat kan er zijn prachtige locaties om dit te doen. Trouwen op een buitenlocatie met mooi weer is heel bijzonder en de moeite van het overwegen waard. Uiteraard zijn er wel wat punten om in ogenschouw te nemen. Zeker als u ook een jazztrio buiten wilt laten optreden

het weer in Nederland en België

Het weer in Nederland is op langere termijn niet precies te voorspellen. Dat is lastig bij het plannen van een bruiloft. Mei en juni zijn de meest populaire trouwmaanden. Wat is er prachtiger dan in de lente trouwen?
Maar dan is de zon wel erg welkom. En niet teveel wind is misschien nog wel belangrijker. Zorg dat uw gasten beschut zitten door een plek te kiezen waar geen of weinig wind is. Om een voorbeeld te noemen: op het strand trouwen kan in de realiteit niet zo mooi zijn als het idee klinkt!

jazztrio buiten
jazztrio buiten bij Scheepvaartmuseum Amsterdam

regen

Bij een buitenlocatie is het belangrijk altijd een goed alternatief te hebben om naar binnen te kunnen bij regen. Deze plek moet natuurlijk ook sfeervol zijn zodat de bruiloft nog steeds geslaagd is. Daarnaast geeft het ook rust in de voorbereiding.

jazztrio buiten

Een jazztrio buiten laten optreden? Ja, natuurlijk kan dat. Er zijn wel een paar zaken om rekening mee te houden:

  • net als uw gasten dienen de musici uit de wind te zitten.
  • zorg dat de musici niet in de volle zon staan, dit is niet goed voor de instrumenten (en de musici!)
  • vraag na of elektriciteit nodig is, en zo ja beschikbaar, of dat de musici akoestisch kunnen spelen

Hopelijk kunt u met deze tips weer verder met de planning! Mocht u vragen hebben kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.

Het juiste jazztrio kiezen voor uw bruiloft of feest is nog niet zo makkelijk. De muziek bepaalt voor een belangrijk deel de sfeer. Een zakelijk evenement is heel wat anders dan een bruiloft. Gaat u voor een strakke uitstraling of wilt u het juist liever wat losser. Allemaal punten om bij stil te staan voordat u uw definitieve keuze maakt.

Zang of instrumentaal?

jazztrio P.I.E.N.
jazztrio P.I.E.N.

Een jazztrio kiezen voor uw bruiloft of feest met zang kan goed werken om een losse relaxte sfeer te creëren. De band kan op de achtergrond blijven, maar toch makkelijk contact maken met het publiek. Eventueel kunnen ze ook wat meer op de voorgrond treden. Een instrumentaal jazztrio kiezen werkt vooral erg goed als muzikale omlijsting.

jazzmuziek en sfeer

Voor een meer bohemien sfeer is het Gypsy Trio een erg goede optie. Swingende gypsyjazz en zigeunermuziek in navolging van het Rosenberg Trio. Ook erg leuk voor bijvoorbeeld een tuinfeest.
Op zakelijke events is pianotrio Wings een aanrader. Stijlvol in pak met easy swingende muziek. Neemt u contact op voor aanvullende informatie.

jazztrio voor uw bruiloft of feest tijdig aanwezig

Onze jazztrio musici zijn altijd een uur voor aanvang aanwezig om een goede speelplek gered te maken. Zo weet u zeker dat alles klaar staat als uw gasten arriveren. Tevens stellen de musici zich flexibel op naar sfeer en gasten. Specifieke wensen zijn altijd bespreekbaar.

De juiste locatie voor een bruiloft kiezen is geen makkelijke opgave. Over smaak en sfeer valt niet te twisten. Uit ervaring kunnen we wel een paar tips geven die de kans op het vinden van een geslaagde locatie aanzienlijk vergroot. Mocht u na het lezen van deze blog nog vragen hebben kunt u altijd een bericht sturen natuurlijk!

De juiste grootte

Met teveel mensen in een kleine ruimte staan is niet prettig. Maak een goede inschatting van het verwachtte aantal gasten voor uw bruiloft, en zoek daar de juiste ruimte bij. Mocht u gaan voor een buitenlocatie, zorg dan altijd de binnenlocatie ook aan al uw wensen voldoet. Het weer in Nederland is altijd een onvoorspelbare factor. Het is verstandig om daar niet het slagen van uw feest van af te laten hangen. Een ruimte die te groot is zorgt voor een ongezellige sfeer, dat is zeker ook niet de bedoeling!

Gastvrijheid werkt twee kanten op

Een goede tip is om te kijken naar de mensen die werken bij de locatie. Gastvrij personeel  kan een feest maken en breken. Bijvoorbeeld: als er te weinig mensen in de bediening staan ontstaat er stress en ongeduld aan twee kanten. Check dit altijd goed van tevoren en maak er duidelijke afspraken over. Als u en uw gasten vriendelijk en welwillend omgaan met mensen van de bediening, keuken, muziek et cetera dan komt dat zeker terug. Als iedereen het gevoel heeft “we gaan er een mooi feest van maken” dan komt het eigenlijk altijd goed.

Uw gasten.. iets om over na te denken

Wie zijn uw gasten? Stel dat u een DJ heeft geboekt, dan is het prettig om oudere mensen (of mensen die er niet zo van houden), de kans te geven met elkaar in gesprek te kunnen blijven op een rustigere plek. Dit is iets wat wij vaak terug horen! Met een jazztrio zult u overigens dat probleem niet hebben!