Alleen akoestische muziek toegestaan op locatie?

Er zijn veel bruiloft en event locaties waar alleen akoestische muziek is toesgestaan. Wat is nu akoestische muziek precies, en wat is er dan wel mogelijk? Akoestische muziek betekend dat de muziek onversterkt is. Eigenlijk geeft de locatie dus aan dat er in ieder geval geen stroom en versterking gebruikt mag worden. Maar dit levert soms lastige discussies op met de locatie.. Soms komen onze klanten erachter dat de locatie deze eis stelt als de band al geboekt is. Dus sowieso altijd goed om dit vooraf na te vragen bij de locatie.
Dan is er nog een punt.. En saxofoon of drumstel klinkt van nature veel harder dan bijvoorbeeld een akoestische gitaar of zangeres. Soms is het mogelijk dat de zachtere instrumten wel van lichte versterking gebruik kunnen maken. Mocht u bij ons een jazztrio geboekt hebben kunnen wij ook altijd even overleggen met de locatie uiteraard. Hopelijk heeft u wat aan deze tips!

Geef een reactie

required