jazz zangeres boeken

Meer nog dan een instrumentale jazz band boeken is een jazz zangeres voor uw bruiloft, receptie of feest een kwestie van persoonlijke smaak. Zangeressen (en ook zangers natuurlijk) zijn er in allerlei klank kleuren. Welke past het best bij uw evenement, bruiloft of receptie? Hier een paar overwegingen die u kunt meenemen voordat u een knoop doorhakt.

wat is de gelegenheid en gewenste sfeer?

Feestelijke swingende jazz met virtuoze (scat)solo’s is prachtig maar minder geschikt voor bijvoorbeeld een zakelijke receptie of een diner waarbij uw gasten rustig met elkaar willen praten. In dat geval mag het wat meer ingetogen met een bescheiden volume. Zang moet in de regel wel versterkt worden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een contrabas of saxofoon is een stem niet geschikt om langere tijd akoestisch te zingen.

Geschikte bezetting jazz zangeres

Wij werken vaak met jazz trio bezettingen omdat deze goed werken als muzikale omlijsting, en eventueel een feestelijk karakter kunnen meegeven. Als u graag wilt dat er ook gedanst kan worden is het een aanrader om er een drummer bij te boeken. Neemt u voor al uw vragen vrijblijvend contact op!1 Comment

Leave a Comment

  1. Bij ons staat de muziek in dienst van de gelegenheid waar wij optreden. Onze jazzbands verzorgen vaak achtergrondmuziek. Sfeervolle jazz werkt goed als muzikale omlijsting van een receptie of evenement. Uiteraard houden we rekening met ons geluidsniveau en de bezetting. Op de voorgrond spelen doen we graag, maar op de  achtergrondmuziek spelen wij met evenveel plezier.

Geef een reactie

required