jazz duo contrabas & gitaar, een miniband met alle ingrediënten!

De laatste jaren zien we een duidelijke trend, kleine bezettingen genieten steeds vaker de voorkeur boven grotere bands. Naast de lagere kosten zijn er veel voordelen bij het boeken van een kleine bezetting. Geen gesleep met grote muziekinstallaties, en een band die veel ruimte en voorzieningen nodig heeft. Zeker als het gaat om het verzorgen van achtergrondmuziek tijdens een zakelijk evenement of (trouw) receptie is een jazz duo contrabas gitaar een uitstekende keuze waarmee u alle kanten op kan.

jazz duo contrabas gitaar

Jazz duo bezettingen zijn er in diverse samenstellingen. Toch is er een die er wat ons betreft uitspringt: contrabas en gitaar. Deze bezetting bestaat samen uit tien snaren heeft de ideale klankkleur voor het verzorgen van sfeervolle en relaxte achtergrondmuziek. Door de contrabas is er een stevig en dragend fundament waardoor de muziek ook swingend kan zijn. Gitaar is ook een akkoord instrument en bied daarom meer en andere mogelijkheden. Een gitaar kan zowel melodie, harmonie en ritme tegelijk spelen. Dat wil zeggen dat er veel verschillende klankkleuren en sferen mogelijk zijn. Contrabas en gitaar jazz duo zou je best kunnen omschrijven als een miniband waar alle ingrediënten in zitten om tot een smaakvol gerecht te komen.

mobiel duo

Een ander voordeel is dat een jazz duo bezetting zich makkelijk en snel kan verplaatsen. Ideaal wanneer u de muziek op verschillende plekken wilt laten spelen. Zo verzorgen we vaak muziek tijdens de inloop bij de entree, en vervolgen we het spelen op een andere plek. Het is overigens wel aan te raden om dit van tevoren aan te geven zodat we hiermee rekening kunnen houden.

buiten spelen? Geen probleem!

In deze periode starten ook weer de vele buiten evenementen en bruiloften in de open lucht. Ook hiervoor is jazz duo bezetting uitstekend geschikt. Daarnaast is het fijn te weten dat wanneer het toch gaat regenen de band snel ingepakt is en naar een binnen locatie kan begeven. Je weet het tenslotte nooit in Nederland en België!

1 Comment

Leave a Comment

  1. Het JZ Jazz Duo bestaat uit contrabas en gitaar en verzorgt stijlvol swingende achtergrondmuziek. De kleine bezetting is ideaal voor het verzorgen van muzikale omlijsting bij een borrel, receptie of diner. De combinatie van jazz gitaar en contrabas geeft een warm, zacht geluid en zorgt voor een aangename sfeer waarbij uw gasten met elkaar in gesprek kunnen blijven. De musici spelen bekende jazz standards uit het Great American Songbook. Enkele voorbeelden uit het repertoire zijn; Fly me to the moon, My Funny Valentine en The girl from Ipanima. De musici zijn jazz professionals en zorgen voor een goede uitstraling.

Geef een reactie

required