Bruiloft tips (2): de juiste locatie kiezen

De juiste locatie voor een bruiloft kiezen is geen makkelijke opgave. Over smaak en sfeer valt niet te twisten. Uit ervaring kunnen we wel een paar tips geven die de kans op het vinden van een geslaagde locatie aanzienlijk vergroot. Mocht u na het lezen van deze blog nog vragen hebben kunt u altijd een bericht sturen natuurlijk!

De juiste grootte

Met teveel mensen in een kleine ruimte staan is niet prettig. Maak een goede inschatting van het verwachtte aantal gasten voor uw bruiloft, en zoek daar de juiste ruimte bij. Mocht u gaan voor een buitenlocatie, zorg dan altijd de binnenlocatie ook aan al uw wensen voldoet. Het weer in Nederland is altijd een onvoorspelbare factor. Het is verstandig om daar niet het slagen van uw feest van af te laten hangen. Een ruimte die te groot is zorgt voor een ongezellige sfeer, dat is zeker ook niet de bedoeling!

Gastvrijheid werkt twee kanten op

Een goede tip is om te kijken naar de mensen die werken bij de locatie. Gastvrij personeel  kan een feest maken en breken. Bijvoorbeeld: als er te weinig mensen in de bediening staan ontstaat er stress en ongeduld aan twee kanten. Check dit altijd goed van tevoren en maak er duidelijke afspraken over. Als u en uw gasten vriendelijk en welwillend omgaan met mensen van de bediening, keuken, muziek et cetera dan komt dat zeker terug. Als iedereen het gevoel heeft “we gaan er een mooi feest van maken” dan komt het eigenlijk altijd goed.

Uw gasten.. iets om over na te denken

Wie zijn uw gasten? Stel dat u een DJ heeft geboekt, dan is het prettig om oudere mensen (of mensen die er niet zo van houden), de kans te geven met elkaar in gesprek te kunnen blijven op een rustigere plek. Dit is iets wat wij vaak terug horen! Met een jazztrio zult u overigens dat probleem niet hebben!

 

Geef een reactie

required