Bruiloft tips (1): een goed en overzichtelijk draaiboek.

Onlangs kreeg ik voor een bruiloft een draaiboek van welgeteld 11 pagina’s opgestuurd. Dit veroorzaakt soms meer onduidelijkheid dan duidelijkheid bij degene voor wie het draaiboek bedoeld was. Het is vaak zoeken naar de informatie die daadwerkelijk relevant is. De leverancier die een prachtige taart komt afleveren moet zo tussen alle informatie zoeken welk stukje daadwerkelijk van toepassing is op zijn of haar situatie.

verschillende kleurtjes draaiboek

Ook staat er vaak informatie door elkaar heen door dat men alleen kijkt naar de tijdsplanning van de bruiloft. Stel dat een band of DJ al eerder opbouwt staat dat halverwege het draaiboek genoteerd, en als ze starten verder aan het einde. Een goede tip is om elke leverancier of betrokkene een eigen kleur te geven in het draaiboek. Dit geef je dan bovenaan aan zodat de begunstigde meteen ziet welke kleur van toepassing is.

korter draaiboek, beter overzicht bruiloft

Nog belangrijker is om alleen de die informatie weer te geven die echt noodzakelijk is. Een draaiboek kan dan vaak veel korter.
Een andere tip is om vooraf een overzichtje te sturen van de informatie die alleen voor die leverancier van toepassing is. Hier een fictief voorbeeld van gegevens voor een jazztrio:

Datum optreden mei 2019
Evenement receptie bruiloft Jan & Ingrid
Plaats/gebouw Kasteel Jan
adres Kasteelweg
Postcode & plaats 9076 KK Kastelenburg
aanvangstijd 14:30
einde 16:00
Aankomst artiest 14:00
Speelklaar 14:25
Telefoon contactpersoon jazztrio Piet 123456789
Op locatie: Anna 123456789

hou niet te strak vast aan de planning

Een laatste tip: hou niet te strak vast aan de planning. Ik heb een keer gezien hoe een oudere meneer bij aankomst graag een kopje koffie wilde. De serveerster wilde al inschenken maar werd tegengehouden door de ceremoniemeester omdat de koffie pas over een kwartier op de planning stond. Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Op de dag zelf lopen dingen altijd net even anders. Om een goede energie en “vlow” te behouden op de huwelijksdag is het belangrijk relaxt om te gaan met spontane wendingen, ook al zijn die soms anders dan van tevoren bedacht.

Zie ook: 123jazztrio.nl/veelgestelde-vragen/
www.joostzoeteman.nl/dj-inhuren

2 Comments

Leave a Comment

  1. Het is inderdaad verstandig om wat ruimte over te laten in je planning. Een evenement loopt namelijk zelden precies zo als gepland. Wanneer je ruimte overlaat, heb je de mogelijkheid om kleine aanpassingen te doen en ben je altijd op tijd wanneer eerdere activiteiten uitlopen.

Geef een reactie

required